Suomalaisena ravintolakävijänä en yleensä valita paikanpäällä ja näytä suurta vihaani järkyttävään annokseen järkyttävällä hinnalla. Niinpä valitan täällä; suoraan ja lahjomatta. Käyn kaikki Turun ruokapaikat läpi kebabpaikoista hienostoravintoloihin! Eikä ravintoloiden miljööt tai tunnelmat jää myöskään arvostelematta. 
Näin ensiksi kerron vanhoja vuoden aikana kerättyjä kokemuksiani alkaen viimeisimmistäni.

Fontana

Taiteiden yönä käytiin syömässä tälläistä pientä purtavaa Fontanassa, joka on mielestäni suomenruotsalaisten ja "rikkaiden" Cafe Brahe. Itse tilasin mozzarella-pesto paninin salaatilla ja lasin talon valkkaria. Kaverini tilasi kanapaninin. 
Älkää ottako paninia. En tiedä vaikuttiko Taiteiden yö asiaan, mutta voin sanoa, että Abceeltä ostettu on parempi. Itse leipä oli hyvää;  vaaleata maalaisleipää ja rapea kuori. Sisältö oli jotain täyttä scheissea. Eipä maistunut muu kuin majoneesi. Sisällä oli pari säälittävää palaa mozzarellaa (joka ei maistunut miltään ja näytti enemmän aamupala-juustolta ) ja taisipa siellä lehti rucolaakin. Niin ja panini siis tarjoiltiin salaatin kera eli kasa jäävuorisalaattia ja majoneesi kastiketta. 6.50 opiskelijakortilla. Sama homma oli muuten kanapaninissa. Majoneesi leivällä.

Toisenkautta olen muistaakseni siellä syöny kyllä hyvän salaatin joskus muinoin. Jokatapauksessa kaunis lounaskahvila, jolla on vielä toivoa. Hinta/laatu */**

Ravintola Rico

Lyhyestä virsi kaunis. Otin nieriää kantarellikastikkeella ja perunasalaatilla. Nieriä ei oltu maustettu,edes suolalla. Nahka ei ollut rapea vaan oli limainen. Kanttarellikastike ei maistunu kanttarelleilta (vaikkakin niitä kyllä oli) vaan kermalta eikä miltään muulta. Lisäke perunasalaatti sen sijaan oli erittäin hyvä; kapriksia, punasipulia, sopivasti etikkainen ja perunoilla oli oikea koostumus.  Tiedän toki, että nieriä ja kanttarellit ovat mietoja maultaan, mutta edes niiden makujen ei ollu annoksessa läsnä. Hinta ~17e. Tarjoilijaa sai muuten odottaa kauan ja Ricon sisustus oli keskinkertaista.

Paikka,joka yrittää olla hieno ravintola, mutta taso on perus ketjuravintolaa.Hinta/laatu */***  

Blanko

Monet kerrat olen täällä ollut. Kovin suosittu ja joskus ruuhkainenkin paikka eikä ihme. Salaatit ovat tasokkaita ja kerran otin paistettuja nuudeleita tms. ja sekin oli hyvää. Tunnelma hyvä ja hinta vaihtelee annoksittain 12-18e. 

Parhaat salaatit. Mene lounaalle, älä illalliselle. hinta/laatu ***/****

Sergio's ja Panimoravintola Koulu

Näistä olen saanut Turun parhaimmat annokset. Pirun kallista, mutta sen arvosta. Sergioksesta tilasin parhaimman lohiannoksen ja Koulusta tilasin maistuvimmat aterian ikinä; maksaa! Tunnelma ainakin Koulussa oli kolkko ja virallinen ja Sergioksestakin huomaa, että sinne varataan pöydät etukäteen. Koulun alakerrassa saa muuten parhaimmat bisset. 

Varaa vähintään 50e ja smokki päälle. hinta/laatu */*****

Red hot chilis,Amarillo ja Rosso

Lyhyesti sanottuna ruoka hyvin keskinkertaista ruokaa ellei jopa karmeaa. Annokset ovat perus keskiravintolatasoa ilman mielikuvitusta. Amarillosta saa sentään hampurilaisia.  Ketjuhinnat.  Niin ja sen ainoan kerran kun olen valittanut niin silloin valitin Red hot chilissä. Halvat salmarit muuten.

Opiskelija! Mene tänne rahat riittävät. hinta/laatu ***/*

Kasviskeidas

Suloinen opiskelijaravintola joessa kelluvassa laivassa. Opiskelijakortilla lounas alle vitosen ja kerrankin hyvää kasvisruokaa. hinta/laatu *****/***

Kreikkalainen ravintola Athene

Alkupaloiksi viininlehtikääryleitä ja pääruuaksi valkosipulilammasta. Hyvää ja todellakin kreikkalaista. Lammas ui öljyssä ja rasvassa. Ruokajuomaksi Mythos -olut. Palvelu hidasta ja isäntä istui terassilla polttamassa piippua. Niin kreikkalaista. Hintaa kertyi aterialle ~30-40e. Ravintola oli itsessään sisutettu mukavasti ja tunnelma oli hyvä. Saatiin jopa kynttilä pöytään.

Mutta kannattaa käydä. Hyvää vaihtelua pihveihin ja loheen. Ei mitään päätähuimaavan hyvää ruokaa. Kuitenkin hyvää ja täyttää vatsan. hinta/laatu ***/***

Rock'n'Wings

Äijäpaikka! Valitse kestokykysi mukaan niin tuliset wingsit kuin haluat ja ota tilaa pari kaljaa kyytipojaksi. Eipä siinä muuta. Eihän ne kanansiivet muulta maistunut kuin tulisilta, mutta hyvä näin. Keep it simple! Hinta/laatu ***/***


Viimeiseksi Turun kebabit top 3                                                           ja paskimmat top 3
FC kebab                                                                                                    Se mikä on pääkirjaston edessä
Orikedon Taverna                                                                                     Araz
Humalistonkadun kebab                                                                        Memory Times


....to be continued.....